Opleiding tot intervisor

In grotere organisaties werken professionals graag met intervisie, soms met begeleiding en andere keren weer zelfstandig. Dat is niet altijd even makkelijk. Daar bieden wij een oplossing voor.

Wij richten ons in ons aanbod op sleutelfiguren in de organisatie die intern een intervisiegroep kunnen begeleiden. Deze sleutelfiguren krijgen een basistraining die moet volstaan om de kunst van het begeleiden van intervisiegroepen te bemeesteren.

Bijeenkomst 1

De wondere wereld van intervisie. Kennismaken met elkaar, de docenten, verwachtingen over en weer, doelen en resultaten. Wat is intervisie? Een eerste practicum.

Bijeenkomst 2

Structuur geeft resultaten. Over het vijf-stappenmodel, de goede intervisievraag, valkuilen van en grenzen aan de intervisie en reflectie

Bijeenkomst 3

Participerend begeleiden geeft ruimte. Over de competenties van de begeleider, interventies bij het intervisieproces en valkuilen voor de begeleider.

Bijeenkomst 4

De intervisiegroep als huiskamer. Over rollen en taken, de kracht van het vragen stellen, storingen in het proces (bv. weerstanden), de reddersdriehoek.

Bijeenkomst 5

Methoden als speeltuin. Over variaties in het gebruik van methoden en oefeningen. Oplossingsgerichte vragen, herformuleren en de roddelmethode.

Bijeenkomst 6

Methoden als speeltuin. Over variaties in het gebruik van methoden en oefeningen. Oplossingsgerichte vragen, herformuleren en de roddelmethode.

Kosten

 

Een offerte wordt van te voren uitgebracht, na een ori├źnterend gesprek met Peter de Graaf.

Locatie

De intervisie opleiding kan online gegeven worden. Ook kan de opleiding op werklocatie plaatsvinden.